Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир нареди полицията да

...
Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир нареди полицията да
Коментари Харесай

Израел сваля палестинските знамена от всички публични места - Свят

Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир подреди полицията да конфискува палестинските флагове от всички публични места, считано от неделя - оповестяват медиите в Израел.

Гневното предписание наподобява е в отговор на дейностите на освободен предходната седмица пандизчия, наказан за тероризъм, който развя  палестинското знаме, отбелязва The Times of Israel.

Всички полицейски чиновници, от всевъзможен сан имат право в хода на полицейската си работа да смъкват знамената на Палестинската автономност - излиза наяве от заповедта на Бен-Гвир до полицията.

Излагането на палестински флагове не е нелегално, само че полицията има независимост на деяние, с цел да поддържа публичния ред.

Бен-Гвир съобщи, че заповедта му " се основава на обстоятелството, че проявлението на [палестинското] знаме е форма на поддръжка за терора ", намеквайки за знамето като знак на Организацията за избавление на Палестина.

Освободеният пандизчия е Карим Юнис. Той излежава 40 години в пандиза. Осъден е за убийството на боец през 1980 година Излизането му на независимост бе придружено с тържества, в границите на които Юнис развяваше палестинското знаме.

64-годишният Карим Юнис е индивидът, лежал най-дълго време в израелски затвор.

Крайнодесният Бен-Гвир е наредил на полицията да приключи и тези обществени тържества.

В предишното Бен-Гвир неведнъж се е изказвал в поддръжка на смъртното наказване за тероризъм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР